Wat is menstruatieondergoed?

Wat is menstruatieondergoed?

Welkom bij een nieuw tijdperk van menstruatieproducten! Als je nog niet hebt gehoord van menstruatieondergoed, dan wordt het de hoogste tijd dat je jezelf onderdompelt in deze innovatie. Menstruatieondergoed is een populairder wordend product waar steeds meer mensen over praten en bekend mee zijn. Wij krijgen nog vaak de vraag: “Wat is menstruatieondergoed?” en op die vraag geven wij graag antwoord.

 

Wat is menstruatieondergoed?

Menstruatieondergoed is ondergoed ontworpen om menstruatiebloed op te vangen. Zo hoef je geen wegwerpproducten te gebruiken die slecht zijn voor het milieu en hoef je niet meer, meerdere keren op een dag je tampon of maandverband te vervangen. In tegenstelling tot wegwerpproducten, vangt de speciale absorberende laag in de menstruatie broekjes het bloed op. Hierdoor kan je wel 8 tot 10 uur lang het ondergoed dragen zonder problemen. 

 

Hoe werkt menstruatie ondergoed?

Menstruatie ondergoed bestaat uit verschillende lagen die samenwerken om je droog en comfortabel te houden, gedurende de dag of nacht tijdens je menstruatie periode. 

In het kruisje van de Moodies zijn 3 technische lagen stof verwerkt en toch is het kruisje maar 2 tot 3 mm dik. Een combinatie van deze lagen maakt dat onze menstruatie broekjes super absorberend zijn, niet doorlekken en toch een droog gevoel geven gedurende 8-10 uur, zonder dat je andere menstruatieproducten nodig hebt.

 

De eerste laag in de ongesteldheidsbroekjes is gemaakt van een zachte sportstof (94% polyester / 6% elastane) die snel vocht doorlaat, waardoor je een droog gevoel behoudt. Als tweede laag is een absorberende badstof (100% polyester) die het vocht verspreidt en opneemt aangemaakt. En de laatste en derde laag is een waterafstotende stof(polyuréthane) die ervoor zorgt dat je niet doorlekt!

 

Alle lagen zijn OEKOTEX © gecertificeerd, wat betekent dat het product milieuvriendelijk en mensvriendelijk geproduceerd is en dus geen PFAS bevat.

Veel mensen vragen zich af of lekvrij ondergoed gaat ruiken na zo’n lange draagtijd. Maar maak je geen zorgen! De lagen hebben ook een antibacteriële wassing doorgaan, waardoor nare geurtjes worden voorkomen.

 

Hoe onderhoud je menstruatieondergoed?

Het onderhouden van je Moodies menstruatie broekjes is eenvoudig. Wanneer je het broekje binnen krijgt is het verstandig om hem meteen in de was te gooien. Dit is erg belangrijk, omdat de absorberende stof in het kruisje te vergelijken is met een handdoek: als je die niet wast neemt hij ook geen vocht op.

 

Wanneer je het menstruatie broekje hebt gedragen, spoel je het broekje uit. Dit doe je onder de kraan of je neemt het mee onder de douche. Vervolgens hang je het op de rand van de wasmand. Hij kan dan gelijk bij de eerst volgende bonte was mee kan op 40º. Lees hier alle wasvoorschriften.

 

Let wel op dat de menstruatie broekjes niet goed tegen wasverzachter kunnen en niet in de droger mogen! Wel kun je biologisch natuurazijn gebruiken en een druppel etherische olie toevoegen voor een prettige geur. Zo blijven de broekjes lekker lang fris!

Als je de broekjes een paar maanden gebruikt hebt, kunnen ze soms wel een wat groter onderhoud gebruiken, waardoor ze weer lekker fris worden.

 

Voordelen van duurzaam menstruatieondergoed:

  1. Milieuvriendelijk: Omdat menstruatieondergoed wasbaar en herbruikbaar is, genereert het minder afval dan wegwerpmaandverbanden en tampons. Hierdoor is het een duurzamere optie.
  2. Comfortabel: Het is gemaakt van een zachte stof en het kruisje is bij alle absorpties tussen de 2 tot 3 mm dik. Dit zorgt ervoor dat het niet anders aanvoelt dan normaal ondergoed. 
  3. Kosteneffectief: Hoewel het een initiële investering kan zijn, is het op de lange termijn goedkoper dan herhaaldelijk wegwerpproducten kopen.
  4. Gemak: Het is een stuk gemakkelijker in gebruik vergeleken de meeste menstruatieproducten. Deze moet je ongeveer om de 3 uur vervangen, in vergelijking met 8  tot 10 uur bij menstruatieondergoed.

 

Kun je zwemmen in menstruatie ondergoed? wat is menstruatieondergoed? Menstruatiezwemkleding

Zwemmen met ons normale ongesteldheidsondergoed is niet aan te raden. We hebben echter een speciale collectie gewijd aan menstruatiebikinibroekjes. Je kunt deze dragen zoals je normaal gesproken zou doen met een bikinibroekje. Je kunt vervolgens gewoon genieten van het zwemmen zonder extra zorgen!

 

 

 

Kun je menstruatieondergoed ook bij incontinentie dragen?

Ja, dit kan zeker! De menstruatieslips zijn ook erg fijn wanneer je last hebt van (licht) urineverlies. Veel vrouwen krijgen hier last van na bijvoorbeeld een bevalling of als gevolg van verzwakte bekkenbodem- of blaasspieren. Onze incontinentiebroekjes stellen je in staat om moeiteloos en zelfverzekerd alles te doen wat je graag wilt zonder bang te zijn voor urineverlies. 

Eindelijk weet je nu wat menstruatieondergoed is, maar heb jij toch nog vragen? Bekijk dan onze FAQ of neem contact met ons op.

Terug naar blog