Hoeveel menstruatieondergoed heb ik nodig en hoe vaak moet ik wisselen?

Hoeveel menstruatieondergoed heb ik nodig en hoe vaak moet ik wisselen?

Menstruatieondergoed is de laatste jaren steeds populairder geworden als een duurzaam alternatief voor wegwerp menstruatieproducten. En wij zijn een van de grootste fans. Het biedt comfort en bescherming, maar veel mensen vragen zich nog steeds af: hoe lang kun je menstruatieondergoed eigenlijk dragen en hoeveel heb je er nodig om je cyclus zonder zorgen door te komen?

 

Hoe lang kun je menstruatieondergoed dragen?

Hoelang je menstruatieondergoed kan dragen hangt af van de absorptie en jouw flow. Wij hebben als leidraad dat je ons ondergoed 8 tot 10 uur lang kan dragen. Maar dit is natuurlijk erg afhankelijk van je hoe hevig je menstrueert. Hou daarom door de dag heen goed in de gaten of de zijkanten van het kruis vochtig aanvoelen. Mocht dit zo zijn, doe dan een nieuw broekje aan en kun je het gebruikte broekje in een lekvrij opbergzakje stoppen. 

Mocht je het nou spannend vinden om tijdens je hele school- of werkdag maar 1 broekje te dragen of wil je niet van broekje willen wisselen? Dan kan je de dag beginnen met een tampon of cup in combinatie met een broekje. Na een paar uur haal je deze eruit en dan vangt het broekje de rest op. Wil je meer informatie over het gebruiken van tampons of een cup? Lees dan meer bij Gyn&Co.

 

Hoeveel menstruatieondergoed heb je nodig?

Dit varieert heel erg per persoon en hangt natuurlijk af van de duur en intensiteit van je menstruatie. Het ligt dus heel erg aan je menstruatiecyclus. Een gemiddelde menstruatie duurt ongeveer vijf dagen, waarbij de intensiteit kan variëren.

Als je de broekjes gebruikt voor je menstruatie dan adviseren wij om 4 a 5 broekjes in je la te hebben liggen. Hiermee gaan we er wel vanuit dat je een aantal keer wast tijdens je cyclus. Je moet ervan uit gaan dat je tijdens je zwaardere dagen 3 broekjes per dag gebruikt. Je wisselt dan iets vaker en moet dus ook meer wassen. Tijdens je lichte menstruatie dagen gebruik je veelal maar 2 broekjes. Dit is natuurlijk een persoonlijke voorkeur maar met een voorraad van 4 a 5 broekjes kom jij prima je menstruatie door.

Is je menstruatie onregelmatig en draag je vaak voor dat je menstruatie is begonnen al een moodies broekje of heb je een hele heftige menstruatie flow? Dan kan het geen kwaad om wat extra broekjes in huis te hebben. Denk dan aan 6 tot 8 broekjes. Hierbij gaat het er natuurlijk ook om dat je een aantal keer de broekjes wast.

 

Hoeveel ondergoed heb je nodig bij incontinentie?

Gebruik jij moodies ondergoed omdat je last hebt van (lichte) incontinentie dan zal je wel vaker en langduriger een broekje aan hebben. Misschien draag je ze alleen tijdens het sporten, dan adviseren wij 2 a 3 broekjes. Het is dan natuurlijk wel handig om ze direct na het sporten even te wassen. Dit kan gewoon in de was bij je andere sportspullen. Mocht je ze meerdere dagen in de week de hele dag dragen dan adviseren wij 5 a 6 broekjes. Was de gedragen broekjes op de twee dagen en laat ze vervolgens lucht drogen.

Menstruatieondergoed is naast een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele producten, ook een praktische oplossing voor een comfortabelere menstruatie. Mocht je nog nooit menstruatieondergoed geprobeerd hebben en je wil er achterkomen of het bij je past? Probeer er dan eerst een voor de nacht. De boyshort heavy overnight of de boyshort super zijn hier erg fijne modellen voor.

Terug naar blog